Poke bowl – trenden som tar över

Har ni ätit poké bowl? Det poppar upp nya poké bowl matställen överallt i Stockholm just nu känns det som.

Det uttalas ”POH-keh” och trenden startade på Hawaii där ”Poke” betyder ”att skiva eller skära” – uttrycket refererar till bitar av rå, marinerad fisk (oftast tonfisk). Fisken hamnar sedan på ris och toppas med olika grönsaker och umami-såser.

Många pratar om poké bowl som ”nästa generation sushi”, men enklare att äta. Jag var hemma hos Felizia, Gustaf och deras hund Molle i helgen och vi lagade vår egna poké bowl! Det var Felizia som ordnade med allt och hon gjorde en bowl som bestod av ris, marinerad tofu, sojabönor, mango, svarta sesamfrön, avokado och rädisor. SÅ GOTT!!

Det är kul att poké bowl har blivit så poppis, men synd att det ska kosta skjortan och det är busenkelt att göra sin egna bowl hemma 🙂

Hoppas ni hade en grym helg <3

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras