VALENCIA – Hyr en cykel & upptäck staden!

Jag reste från Madrid till Valencia med tåg i samarbete med GoEuro – en plattform där man kan jämföra och boka tåg, buss och flyg genom Europa. Över 6M har laddat ner deras app och det tycker jag att ni också borde göra 🙂 Europa är magiskt och det finns SÅ mycket att upptäcka.

Mina första två nätter i Valencia, Spaniens tredje största stad, spenderas här på Hotel Balandret precis vid stranden. Så mysigt och jag bor i ett fantastiskt rum!

Frukosten på Balandret är väldigt Spansk – för i det här landet äter man bröd till allt och gärna med tomatsås till.

Efter frukosten hyrde jag en cykel för 12€ (per dag) från Balandret och den var extremt skön att cykla på. I Valencia försöker man få fler att cykla istället för att använda bilen och det verkar som om det funkar. Här är det tydligen nästan aldrig trafikkaos och det finns gott om cykelvägar genom stan.

Jag började min upptäcksfärd i området ”El Carmen” som är Valencias gamla stan. Här kryllar det av caféer, restauranger, barer, street art, katedraler och små butiker.

En modern stad som erbjuder eluttag mitt på en random husfasad haha.

Frukt och grönt här är ju helt fantastiskt! Jag har ätit bigarråer varje dag för inga pengar alls. OCH stora gula persikor, mums!

Sedan hittade jag till det här magiska caféet i området Ruzafa – mer local och hipp än det turistiga El Carmen. På caféet Dulce De Leche lägger man väldigt mycket tid och omsorg på sina bakverk. Det svämmar bokstavligen över i kyldiskarna!

Deras citron/lime paj är bland det godaste jag har ätit. WOW! Jag beställde även en bagel med avokado, bacon och ägg, en kaffe och en juice av äpple/ingefära.

Att cykla genom Valencia är verkligen ett hett tips. Man får röra på sig och ser staden. Jag har använt mig av Google Maps för att hitta och det har funkat väldigt bra. Nu när man kan använda sin data gratis i hela Europa underlättar det enormt. Det finns givetvis kollektivmedel som buss och tunnelbana att använda, men jag föredrar att röra mig ovan jord för att kunna se mer av staden 🙂

Jag blev tipsad om att äta Paella på restaurangen Borja Azcutia och portionen var helt enorm. Egentligen ska man ju vara två när man äter Paella och de hade nu gjort en ”mindre” portion till mig haha. Well, beställ den klassiska ”Paella De Valencia” med kyckling eller en med skaldjur.

Efter middagen mötte jag upp Fey som är kompis med Maria som jag är min vän i Stockholm. Så Maria parade ihop mig med Fey och det resulterade i en drink, just denna kallas för ”Aqua De Valencia” – en klassiker. Hon var så trevlig!

Just nu är jag sjukis och det pga AC:n på rummet. Jag lär mig verkligen aldrig, man kan inte duscha på kvällen, sedan sova med blött hår och ha AC:n på för kallt. Så dumt! Mina halsmandlar gör superont och jag ska ta en siesta nu. Jag hoppas må bättre imorgon… jag vilade en stund på Valencias strand igår och sov i tre timmar hehe.

Ta hand om er, nu ska jag sova <3 Natti!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras