Greklands två bästa öar?

Jag reste till Grekland med mina två vänner Philip och Sebastian. De gifter sig den 1a september och jag har fått äran att vara deras toast madame – jag ser så mycket fram emot det!

Vi flög till Aten och åkte från flygplatsen direkt till hamnen för att ta färjan över till ön Naxos. HELT MAGISK Ö! Här finns det tomma stränder, kristallblått vatten, fantastisk mat och en familjär känsla.

Läs gärna mitt första inlägg från Grekland här.

I Naxos stad kan man bland annat hitta Apollos tempel och en fin utsikt över staden. Naxos stad är liten och man hinner gå alla gator på mindre än en halv dag.

Alla små gränder i Naxos är så mysiga! Det är rätt dyrt att shoppa här, men maten är billigare än hemma. Ett halsband med en sten och bomullstråd kostar 18€ på vissa ställen.

Ok, låt oss prata om det Grekiska köket! Jag rekommenderar er starkt att ni äter tzatziki, ”eggplant” röra, bläckfisk, grekisk sallad, moussaka och en massa fetaost. MUMS. Smaka allt ni inte hört talas om, jag lovar att det kommer vara gott.

Vi bodde cirka 30 minuter från Naxos stad i ’Kastraki’ och där plockade jag färska frukter direkt från vår trädgård varje morgon till vår grekiska yoghurt-frukost; vindruvor, lime, granatäpple och fikon (godaste jag ätit).

Ett måste i Grekland är att dricka ’frappe’ och alla greker dricker detta hela dagen lång (jag med). Frappen består av snabbkaffe, vatten, mjölk, is, socker (eller inte) och ja, det kanske inte låter super mumisgt men det är det. Speciellt vid 35 graders värme!

Fikonen på Grekland är de bästa jag ätit.

Från Naxos tog vi en färja till ön Paros, cirka 1 timme, och här bodde vi i Paros town.

Vår första dag på Paros hyrde vi scooters och körde från Paros town upp till Naoussa som är ett mecka för party, jet set, shopping och mat.

Naoussa var extremt varmt men väldigt vackert.

Därför drog vi till stranden, man ser Naoussa stad på andra sidan här i bilden. Det ligger stränder/klippor lite överallt men åk gärna en bit bort från staden för att komma till en mysigare strand som denna. Att hyra moppe kostar cirka 25€ per dag.

Efter en dag på stranden besökte vi det här fina klostret.

Sedan hade vi fått tips om en fyr (syns på bild) och vandrade dit för att se solen gå ner. Greklands natur består mycket av sten och låga buskar. Färgerna i det guldiga ljuset är så drömmiga.

Detta kan ha varit en av mina bästa solnedgångs-upplevelser i mitt liv! EVER! Solen var som ett glödande klot och gick ner mitt framför näsan på oss.

Jag och Philip låg på den varma klippan med havet direkt under oss (läs: eh, stup och sedan hav. Hjälp). Det var en fantastisk kväll och även Philip sa att detta var hans topp bästa solnedgång.

Sebastian åkte hem dagen efter och jag och Philip fortsatte resan själva på Paros. Man kan bland annat ta en färja till ön Antiparos som är supermysig, eller ta en liten båt över till stränder på andra sidan bukten av Paros town.

Vattnet är så magiskt! Jag älskar för övrigt strandtennis, det är så kul och jag och Philip är ett grymt team wiiiii.

Jag älskar katter! Haha, Paros kryllar av dem, om det är hälsosamt vet jag inte men det struntar jag i 🙂

Här är en av mina bästa middagar från Grekland; i Naoussa (ön Paros) och restaurangen ”Mediterranean”. Jag åt en svart fisk risotto som var gudomligt god!

Innan jag och philip reste hem till Stockholm passade vi på att träna på Paros och det finns faktiskt en hel del gym att välja på. Det var dock extreeeemt varmt här inne, hjälp. Men jag älskar att träna på semestern och speciellt att få träna med sin reskamrat 🙂

Jag hoppas att ni blir sugna på Grekland! Ni hittar fler bilder på min Instagram <3

https://www.instagram.com/p/BlpyuMwl_7h/?taken-by=sandystadelmann

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras