Promenerar & äter mig genom Madrid

VÄLKOMNA TILL MADRID FINISAR!

Jag har rest hit själv i samarbete med GoEuro som erbjuder möjligheten att jämföra och boka resor via tåg, buss eller flyg inom Europa. Jag har bokat min resa via deras website, men appen fungerar också supersmidigt och det är så magiskt att få resa ovanjord för att ej gå miste om all skönhet. Imorgon reser jag vidare till en annan spansk stad med tåg och det ska bli så mysigt!

Jag bor två nätter på Mad 4 You Hostel i området Malasana (väldigt inne) och det är verkligen toppen här; billigt, bra frukost, perfekt läge, gratis stadsvandring, kul folk och trevlig personal.

Det bästa jag vet när jag kommer till en plats jag aldrig förr varit på är att promenera genom stan och få en överblick. Igår gick jag 23.5K steg haha och det dunkade i benen när jag skulle somna. Madrid är stort men absolut inte för stort för att gå en hel dag (i innerstan) och det finns bra tillgång till kollektivtrafik om man vill.

Jag inledde min första dag på Federal Café med en mumsig frukost. Ägg på bästa sätt; med TONVIS OST! <3

På väg mot Retiro Park för en liten paus från solen och stadspulsen.

Det är synd att det inte finns hav nära Madrid, för det är en underbar stad och jag skulle verkligen kunna tänka mig att bo här. Men det går ej utan havet…

Sedan tog jag tunnelbanan och det funkade super. Att köpa ett kort och fylla på reskassan är inte dyrt, en sträcka kostar cirka 1,5 euro.

Jag köpte en sån här ”Madrilena” att fläkta mig med, svetten rann HELA DAGEN och det blev upp mot 39 grader varmt.

Sorry för bilden, den gör platsen ingen rättvisa… jag gick till Gymage som har ett fantastiskt gym, en cardio avdelning och en roof top pool + bar. Jag fick ej ta bilder såklart då folk ej vill fotas, men det är definitivt värt ett besök. En dag kostar 12 euro och duscharna var också toppen.

Det är så kul att träna ”local” på en ny plats, dels för att man träffar locals men också för att man får träna och ta en paus from stadsvandringen.

Efter gymmet fikade jag på Toma Café som ligger gatan bredvid Mad 4 You Hostel.

Juste! Haha den här bilden är ju inte tagen på Toma Café utan på Pum Pum Café där jag var innan gymmet. Well, också det perfekta lilla caféet.

Solen i Madrid går ner cirka kl. 21.45 och kvällsljuset i staden är magiskt. Mitt mål var att hitta en roof top bar för att se solen gå ner 🙂

Jag hittade en bar! Här sitter jag med en Tinto De Vino (”vin av sommar”) på baren Picalagartos och har precis raggat upp två tjejer. Läs om hur jag gick till väga för att kompisragga här.

Utsikten var toppen och det finns så många olika roof tops att se solnedgången från. Även roof tops med pool. Andra bra barer för en drink är Hotel ME och The Hat.

Kvällen avslutades med en middag på Lateral – ceviche och en avokadorätt.

Jag har en hel dag till i Madrid och är så pepp! Varje liten gata, gränd, balkong, fönster, dörr, fasad och torg har sin magi. Jag har nog aldrig fotograferat så många hus i mitt liv och blir kär i varje hörn haha.

Man kan ta sig ut till havet och ”Cadiz” som tydligen ska vara helt fantastiskt. Men jag har inte tiden tyvärr så det får bli en annan gång 🙂 Nu ska jag fortsätta äta mig genom den här staden och promenera vidare! Har btw också laddat ner Tinder och tänker att jag ska på date ikväll, hehe, update kommer!

BESO /Sandy

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras