CHAI LATTE – Det nya godiset?

HEMMAGJORD CHAI LATTE <3

Varför känner jag mig alltid extra sugen på mat och dryck som ofta hamnar i jag-unnar-mig-kategorin just under sommaren?

Det är som att svensk sommar betyder att man bör äta sötsaker, bullar, tårtor och glass just för att det är sommar. För sommaren är kort och det måste vi ju ta till vara på. Eller? Jag tycker att det är så svårt att inte svepas med i det här tänket, lite som när man är på semester utomlands och också ”unnar sig” bara för att man är på semester.

Jag vill må bra i min kropp och den mår som bäst när jag inte svullar/äter det min kropp inte mår bra av. Jag vill bli bättre på att hitta en balans i min kropp och relation till mat, jag vill unna mig saker som jag faktiskt mår bra av, får energi från och som smakar lika gott. I eftermiddag gjorde jag exempelvis en smoothie med banan, havremjölk, kakaopulver, rent vaniljpulver och frysta hallon. Som topping hade jag solroskärnor, pumpakärnor, kokosflingor och chiafrön. Sedan gjorde jag en egen Chai Latte där jag kokade upp och vispade havremjölk (Oatly’s iKaffe) som jag kryddade med kanel, kardemumma och vaniljpulver. SÅ GOTT!!

Jag försöker bli bättre på att lyssna på vad kroppen vill äta och inte vad huvudet vill ha. För i mitt huvud vill jag följa normen. Äta lördagsgodis (fastän jag i ärlighetens namn inte är jätteförtjust i godis) och pizza på söndagar.

Jag unnar mig absolut godsaker ibland, men vill inte hetsa de valen och vara medveten om vad jag stoppar i mig (och varför).

Hur tänker ni kring ”sommarkost”?

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras