TIPS: Perfekt lunch & middag

Det var så lite så <3

Gårdagens middag bestod av sötpotatis bakad i ugn med en supersmarrig röra till – detta kommer numera att bli min och Sonjas (min roomie) favvorätt hemma!

Detta behöver du (två personer):

  • 2st Bakpotatis eller sötpotatis
  • Aluminium folie
  • 2dl Turkisk yoghurt
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 matskedar majonäs
  • 1 halv dl kapris
  • 1 rödlök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 färskpressad citron
  • 1 matsked olivolja
  • Lite vitvinsvinäger
  • Smör

Gör så här: 

Skär potatisen i två halvor och packa in den i aluminiumfolie. Låt baka i ugnen tills den är mjuk. Sötpotatisen tog cirka 1 timme på sig att bli klar med ugnen inställd på 175 grader.

Blanda alla ingredienser till röran i en bunke, utan någon speciell ordning. Jag hackar löken och kaprisen fint. Smöret använder jag på potatisen innan servering, gör små jack i potatisen så att smöret kan smälta in i potatisen ordentligt. Servera gärna med fetaost som här på bilden.

Man kan såklart variera sin röra och jag kommer att publicera flera olika versioner på den här rätten. Sonja blev helt förälskad i vår nya standard-middag. Förutom potatisen och att den måste baka länge så går ju rätten att göra på 5 minuter 🙂

SMAKLIG MÅLTID!

1 Comment
  1. Bra tips!
    Om ni vill göra sötpotatis fortare så funkar det på ca 10-12 minuter i mikrovågsugn beroende på storlek. Samma som med vanlig potatis. Klassiskt gymbyggartips. 🙂
    Kanske inte exakt lika gott som i ugn men inte långt ifrån.
    /Andy

Leave a Reply

Your email address will not be published.