VECKANS MAT: Bönpasta med ricotta

IMG_1201 - VECKANS MAT: Bönpasta med ricotta
Färsk bladspenat och kronärtskocka.

Här kommer mitt nya favorit recept! Bönpasta med ricotta, en rätt som mina vänner bjöd mig på häromdagen och som nu har blivit en klassiker hemma (min roomie älskar den här rätten hon också).

IMG_1202 - VECKANS MAT: Bönpasta med ricotta
Färsk lök och kapris.

Bilderna beskriver vilka steg jag gör rätten i och vad jag adderar till bönpastan.

IMG_1203 - VECKANS MAT: Bönpasta med ricotta
Bönpasta och riven parmesan.

Egentligen kan ni blanda bönpastan med vad ni vill, det är ricottan och parmesanen tillsammans med bönpastan som är det magiska <3

IMG_1204 - VECKANS MAT: Bönpasta med ricotta
Krydda med färsk citron, salt, peppar och olivolja.

Jag älskar färsk citron, i ALLT! En annan favorit är hummus och då ska det användas MYCKET citron haha. För extra protein till den här pastarätten så kan ni addera stora vita bönor eller kokade ägg.

IMG_1205 - VECKANS MAT: Bönpasta med ricotta
Ricotta och lite sambal oelek.

Ni kan även använda färsk chili eller skippa allt starkt.

IMG_1206 - VECKANS MAT: Bönpasta med ricotta
Servera med lite färska kryddor (som basilika) och addera lite extra riven parmesan.

MUMS! Jag skulle kunna äta detta två gånger per dag 🙂 Det bästa med rätten är att den går så så fort att göra, bönpasta kokar på 4-5 minuter och resten behöver knappt hackas.

Smaklig måltid finisar!

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.