Hur äter man bra utomlands?

Smoothie är livets dryck.

Jag reste från Stockholm i Oktober och har inte varit hemma sedan dess. Mitt resande liv startade på Bali i två veckor, sedan Afrika i tre månader och nu är jag inne på min sjätte vecka i Costa Rica. Jag tycker att det kan vara sjukt svårt ibland att äta bra mat utomlands, dels för att specifik kost ibland inte ens existerar där man befinner sig (som havremjölk, älskar iKaffe) och för att ”semester-hjärnan” tar över.

Min lunch häromdagen; älskar stekta matbananer! SÅ GOTT!!!

Egentligen handlar det ju bara om att ha willpower och planera sin kost bättre. Reser man till en destination nära havet lär det exempelvis finnas fantastisk mat och i varma länder är frukt och grönt rena drömmen. Jag försöker laga egen mat minst en gång per dag (ekonomiskt nödvändigt) och om jag väljer att äta ute så vill jag gärna kolla upp stället innan. Det känns så lätt att ”spontana” utomlands och då äter man ofta det man inte planerat att äta.

Jag har valt en resande livsstil där jag vill hitta en rutin för kost och träning utomlands. Även om man åker på en semester i två veckor; varför ”unna” sig mindre bra kost bara för att man är på vacay? Allt handlar om balans såklart och jag mår som bäst när jag äter det jag planerat att äta. Hur vi psykiskt tänker om mat kommer även att sätta sig hos oss fysiskt. Om jag exempelvis planerar att inte äta en pizza men ändå gör det och sedan tänker negativa tankar kring varför jag åt pizzan så kommer min kropp inte heller att ta emot pizzan bra.

Cappuccino, äppelkaka och grädde.

Jag tycker inte om att sätta stor press på vad, när och hur jag äter. Jag äter det jag vill men försöker känna efter vad min kropp egentligen behöver och inte ”spontana” för mycket bara för att. Ibland är min kropp bara törstig och istället för att småäta dricker jag vatten.

Hur tänker ni kring ”semester-mat”?? Kommentera please 🙂

2 kommentarer
  1. Tycker också det är viktigt att försöka hålla sig till en bra kost även utomlands. Dels extra viktigt när man är borta länge och det ju är ens vardag, men dels för att man mår ju bättre av bra mat. Och på en aktiv semester (dvs inte bara i en solstol) så vill man ju verkligen ha energi att orka!! 😀

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras