Stockholm bästa caféer

Kan ej bestämma mig för vad som ser godast ut; hund eller acai bowl?

Jag ÄLSKAR att hänga på caféer och speciellt för att jobba från min laptop. Det är som om jag kan koncentrera mig bättre på ett café än hemma och det är lättare att hitta fokus med andra som sitter med näsan i sina laptops – som om det vore ett kontor!

Nu när våren äntligen verkar vara på väg så kommer här mina topp 5 caféer i Stockholm. Ni lär se mig på dessa i sommar 🙂

Mahalo har en supermysig innergård.

Mahalo, Hornsgatan 61.

Tidigare hette Mahalo ”Hälsocaféet” och det levde de verkligen upp till; med bra råvaror och god mat levererar de ett fantastiskt (färggrannt) veganskt sortiment! Min absoluta favorit är deras Acai Bowl med loco topping, olika rawbakelser och den hemmagjorda falafeltallriken (för att inte glömma deras sötpotatispommes, wow). Det är typ ALLTID knökfullt här, så undvik att komma hit vid rush hour.

Le Mond har fantastiskt bryggkaffe med gratis påtår.

Le Mond, Folkkungagatan 67.

Jag älskar att sitta och jobba på Le Mond och de har jättegott bryggkaffe inkl. påtår. Deras sallader mättar verkligen och bruncherna är också mysiga (våfflor någon?). På vardagarna är det rätt lungt här, men helgerna kan vara superbusy. Alla äter brunch här känns det som! Men det är värt att stå i kö.

Pascals croissanter smakar lika gott som de ser ut att göra.

Pascal, Norrtullsgatan 4 och Skånegatan 76.

Här får du ALLT!!! Grymt kaffe, fantastiska luncher (min favvo är laxsalladen), magiska bakelser, juicer, yoghurt, chiapudding… listan kan göras lång. Pascal har precis öppnat sitt andra café på Skånegatan där de erbjuder lite fler bakverk och den lokalen är aningen mindre än lokalen de har i Vasastan. Supertrevlig personal och dessutom ett hett tips till frukostdaten 😉

Med Felizia på Robin Delselius Bageri.

Robin Delselius Bageri, Renstiernas gata 19.

De senaste veckorna har det här caféet gått från att vara en liten gömd pärla till att vara fullsatt varje helg! Det bästa jag vet med Robin Delselius är deras soppluncher som verkligen är prisvärda och ger dig fantastiska soppar, bröd, fika, kaffe och annat extratillbehör till soppan för 125kr.

Kolla in dessa älsklingar på STHLM RAW.

STHLM RAW, Långholmsgatan 11.

Jag har börjat söka mig mer och mer till caféer som erbjuder veganska, hälsosamma och ekologiska alternativ. Som STHLM RAW vid Hornstull: ett litet mysigt krypin som lägger ner kärlek i sitt utbud. Här slipper du också den hetsiga stämningen som ibland uppstår på Mahalo med en massa folk.

Vill ni ha en till guide på bra caféer i Stockholm? Kanske restauranger också?! Kommentera inlägget så styr jag upp 🙂

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras