CHOKLAD RAW-TÅRTA <3

Sonja & Elin <3

Min kompis Sonja fyllde år nyligen och idag firade vi henne i Vitabergsparken, Stockholm. Jag träffade Sonja och Elin i Gymnasiet för 10 (!) år sedan och vi brukade alltid hänga vi tre. Haha, vi kallade oss för ”S.E.S” (Sonja, Elin, Sandra) och kunde ropa ”ska vi S.E.S i helgen eller” i korridorerna på skolan. Smart!

Då jag precis har börjat gå på en kostplan tänkte jag ge mig på att baka en Choklad raw-tårta som jag sparat från Ida Wargs blogg och det blev en SUCCÈ!

Choklad raw-tårtan som gjorde succé!

Tårtan var inte alls svår att göra och verkligen så god. Vi tog med oss färdigvispad vaniljsås till parken och drack ett glas bubbel till det. Här är receptet från Ida Warg:

Botten: Mixa 3dl blandade mandlar och cashewnötter (eller andra valfria nötter) och 1 msk rå kakao till 1 dl mandelmjöl .

Lägg sedan ner 10 färska dadlar + 1-2 matskedar kokosolja och mixa till en kletig smet. Lägg ut smeten i en form och in i frysen. 

Chokladklet till topping: Mixa 4 bananer, 3 avocado, 6msk raw kakaopulver, 6msk smält kokosolja, 2 tsk vaniljpulver och 2 msk agavesirap till en fluffig smet. Lägg in den en stund i frysen och sedan förvara den i kylen en stund innan den ska smetas över tårtan. 

Pynta tårtan med färska skivade jordgubbar och kakaonibs. NJUT!

Kanske gör ni tårtan imorgon till söndagsfikat? Ni kommer inte att bli besvikna 🙂

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras